• BIST 9549.89
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye’den İngiltere’ye Girişimcilik Ağı

Türkiye’den İngiltere’ye Girişimcilik Ağı
Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü ve İngiltere’den Strathclyde Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Girişimcilik Ekosistemi’’ konulu çalıştay Ege Üniversitesi’nde devam ediyor.

TÜRKİYE’DEN İNGİLTERE’YE GİRİŞİMCİLİK AĞI

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi  Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü ve İngiltere’den Strathclyde Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen    “Girişimcilik Ekosistemi’’ konulu çalıştay Ege Üniversitesi’nde devam ediyor.  Newton Fund-Katip Çelebi Fonu tarafından desteklenen  çalıştaya, Türkiye ve İngiltere’den 50 akademisyen katılıyor. Çalıştayda üniversitelerin, bölgelerin ve ülkelerin girişimcilik ekosisteminin nasıl geliştiği inceleniyor ve konuyla ilgili güncel araştırmalar tartışılıyor.

Çalıştay kapsamında  “Trız ile Yaratıcı ve İnovatif Ürün Geliştirme” konulu sunum  Ege Üniversitesi EBİLTEM Konferans Salonu’nda  gerçekleştirildi.

Newton Fonu tarafından desteklenen Türkiye’de Katip Çelebi Fonu adıyla bilinen proje Doç. Dr. Serdal Temel’in  öncülüğünde  Strathclyde Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jonathan Levie ve Dr. Katerina Nicolopoulou işbirliği ile yürütülüyor.

Kosova Prizren Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Fadil Sahiti, “Katılmamın başlıca sebebi konunun ilgi çekici olması ve ikincil olarak bu sayede Türkiye’ye gelme fırsatını yaratması” diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgi Yönetimi Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Fındık,  “İlk günden beri yapılan sunumlar ve öneriler beyin fırtınası yapmamızı ve yabancı ülkelerden benzer konularla ilgili olan insanlarla tanışmamızı sağlıyor, bu açıdan oldukça faydalı bir etkinlik” dedi.
Doç. Dr. Serdal Temel,  “İngiltere ve Türkiye’den yaklaşık elli civarında akademik araştırmacının katıldığı bu toplantılarda girişimcilik ekosistemi nedir, eksik basamaklar nelerdir gibi sorunların tespiti amacıyla bir araya geldik. Newton Fonu tarafından desteklenen bu programın hedefi İngiltere ve Türkiye’deki çalışmaları bir araya getirmek ve girişimcilik ekosistemi üzerine bir araya gelmiş 4 gün sürecek bir çalıştay programı düzenlemektir” diye konuştu. Programın başında öncelikle teori olarak kısa bir bilgilendirme yapıldığını ve sonrasında İzmir Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK’tan temsilcilerinin Türkiye’deki ekosistemi anlattıklarını söyleyen Doç. Dr.  Serdal Temel, daha sonra ekosistemin nasıl geliştirebileceğinin ve ne tür öneriler getirilebileceğinin tartışıldığını ifade etti. 

Doç. Dr. Serdal Temel,  “Cambridge, Oxford, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi başta olmak üzere aklınıza gelebilecek tüm önemli üniversitelerden araştırmacıların katıldığı organizasyona İngiltere ve Türkiye’den toplamda 50 civarı katılımcı bulunmakta. Programın amacı ise  öncelikle katılımcılar arasında bir iletişim ağı oluşturmaktır” diye konuştu. 

Southampton Üniversitesi  Öğretim Üyesi Prof. Fr. Mine Karataş Özkan, “Bu projenin amacı girişimcilik ekosistemi alanında çalışan özellikle kariyerinin başlangıcında olan akademisyenleri daha tecrübeli meslektaşları ile bir araya getirerek onların kariyer gelişimlerini destekleyebilmek için bir eğitim programı gerçekleştirmektir. Katılımcıların çoğu doktorasını yapmakta olan veya kariyerinin daha başlangıcında olan arkadaşlarımız. Çalıştayın içerisinde bu girişimcilik ekosisteminin doğasına da uygun olarak akademisyenler, endüstriden girişimciler, TÜBİTAK ve British Council gibi aracı kurumlar fon kurumlarından temsilciler kendi gruplarıyla ilgili bilgi verip sonrasında verilen bilgilerin ışığında sorular sorularak bir çalışma ortamı yaratılmaktadır. En can alıcı noktası genç arkadaşları bir araya getirmiş olması, bir sinerji yaratması ve bu sinerji doğrultusunda yaratılacak işbirliklerine öncülük etmesi” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.