• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Denizli 16 °C
  • Antalya 15 °C

TEB’in Aktif Büyüklüğü 77,2 Milyar TL’ye Ulaştı

TEB’in Aktif Büyüklüğü 77,2 Milyar TL’ye Ulaştı
30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren %7 oranında artarak 77,2 milyar TL’ye ulaşırken, net karı 600 milyon TL olarak gerçekleşti.

TEB’İN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 77,2 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

30 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren %7 oranında artarak 77,2 milyar TL’ye ulaşırken, net karı 600 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler 2016 yılının ilk yarısında toplam aktiflerinin %72’sini oluşturdu. Toplam 55,4 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı. Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2016 yılının ilk yarısında takipteki kredilerinin oranı %2.48 seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ilk yarısında TEB’in toplam mevduat %6 oranında artarak 47,1 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdürmekte olan TEB’in özkaynakları %7 oranında artarak 7,4 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik rasyosu ise %14 olarak gerçekleşti.

TEB, FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMLERİYLE TOPLUMUN GENİŞ KESİMLERİNE ULAŞIYOR

TEB, Sorumlu Bankacılık anlayışıyla toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükseltmek ve tasarruf bilincini geliştirmek amacıyla 2012 yılında başlattığı TEB Aile Akademisi ile kamu ve özel kurum çalışanlarına verdiği ücretsiz eğitimlerle birlikte, bugüne kadar 210 binden fazla kişiye bire bir finansal okuryazarlık eğitimi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliği kapsamında devreye aldığı “Bütçemi Yönetebiliyorum” projesiyle 3 yıllık dönemde 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi hedeflenen projeye ilave olarak, 6 Mayıs’ta Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde 1,2 milyon lise öğrencisinin bankacılık ve muhasebe derslerine finansal konularla ilgili içerik eklenerek bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

EUROMONEY’DEN TEB’E İKİ ÖDÜL BİRDEN

Uluslararası finans dergisi Euromoney tarafından 25.’si düzenlenen ve global anlamda bankacılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan ’Euromoney Mükemmellik Ödülleri’ 6 Temmuz’da sahiplerini buldu. TEB, finansal okuryazarlık alanında hayata geçirdiği çalışmalarla “Orta ve Doğu Avrupa’nın Sosyal Sorumluluk Alanındaki En İyi Bankası” ve KOBİ Bankacılığı alanındaki çalışmaları ile de “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankası” olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü. Bunun yanı sıra, TEB Aile Akademisi, Haziran ayında International CSR Excellence Awards’tan “Toplumsal Kalkınma” ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” olmak üzere 2 ayrı kategoride 2 ödül aldı. Bununla beraber, TEB Aile Akademisi ile CSR World Leader Programı’na dahil olan ve uluslararası finalistlerle yarışmaya hak kazanan TEB, Temmuz ayında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından Kurumsal Sorumluluk kategorisinde 2016 IPRA Golden World Awards kazananı oldu.  

2016’NIN İLK YARISINDA 5 TEB KADIN AKADEMİSİ

TEB, ‘Danışman Banka’ anlayışıyla 2015’te hayata geçirdiği Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda, ülkenin dört bir yanındaki kadın patronlara ulaşarak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi sağlamak ve onları iş dünyasının başarılarıyla ilham veren kadınlarıyla buluşturmak amacıyla TEB Kadın Akademisi’ni hayata geçiren TEB, 2016 yılı ilk yarısında İstanbul, Adana ve İzmir’de düzenlediği 5 akademi etkinliğiyle 800’den fazla iş kadınına ulaştı.

KADIN PATRONLARA ÖZEL FİNANSMAN DESTEĞİ

Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development-EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu sahipliğinde, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği” programı kapsamında TEB, 2016 yılı ikinci çeyreği itibarıyla 4000’den fazla müşterisine toplam 160 milyon TL’nin üzerinde kredi sağladı.

TRABZON’A DA TİM-TEB GİRİŞİM EVİ

2013’ten bu Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığını sunan TEB, 2016 yılının 2. çeyreğinde de girişimcilik ekosistemini geliştimeye yönelik çalışmalarına devam etti. TEB, bankayı sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan Girişim Evi konseptini TİM ile birlikte Anadolu’ya yaymaya devam ediyor. İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli’den sonra, Mayıs ayında Trabzon’da faaliyete geçirilen TİM-TEB Girişim Evi ile birlikte bu merkezlerin sayısı 5’e yükseldi.

TEB, önümüzdeki dönemde de ülkemizin sahip olduğu genç, eğitimli, teknolojiye ve yeniliğe açık iş gücüyle girişimciliği teşvik etmeye; yenilikçi fikirlerin önünü açmaya ve katma değerli iş fikirlerini ekonomiye kazandırmayı kararlılıkla sürdürecektir.

30 HAZİRAN 2016 TARİHLİ FİNANSAL SONUÇLARA İLİŞKİN SEÇİLMİŞ GÖSTERGELER:

Net kar: 599,98 milyon TL          Toplam mevduat: 47,1 milyar TL
Toplam aktifler: 77,2 milyar TL    Toplam krediler:  55,4 milyar TL
                                                Takipteki kredi oranı: 2,48%

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.