Girişimciliği, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği vizyon olarak benimsemiş bir araştırma üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli buluş fuarlarından biri olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’17’ye katıldı.
Fuara, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından buluşçu olarak davet edilen Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünün buluşçu akademisyenleri Gül Bahar Başım-Doğan, Özkan Bebek ve Doktora Adayı Zeynep Özdemir Güler, “Çok Boyutlu Objelerin Yüzeylerinin Nano Teknoloji ile İşlenmesi Yönteminde Kullanılan Robotik Kol” buluşları ile “Silver Medal” ödülüne layık görüldüler.
Özyeğin Üniversitesi Akademisyenlerinin buluşu aynı zamanda ISIF’17’de Türkiye adına sunulan tüm buluşlar içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 29 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Cenevre Buluş Fuarında sergilenmek üzere seçilen üç buluştan biri oldu.
Katma değer yaratan yenilikçi eğitim modeli ve araştırmacı kimliğiyle uluslararası standartlarda eğitim veren Özyeğin Üniversitesi ve buluşçu akademisyenleri, hem buluşçular hem de yatırımcılar için en önemli uluslararası fuarlardan olan ISIF’17’ye davetli olarak katıldı. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'in ikincisi T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde İstanbul WOW Convention Center'da gerçekleştirildi.
ROBOTİK KOL İLE 3-BOYUTLU YÜZEY DESENLEME BULUSUNA ÖDÜL
Uluslararası fuara Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından buluşçu olarak davet edilen Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. G. Bahar Başım Doğan, Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek ve Doktora Adayı Zeynep Özdemir Güler, “Çok boyutlu objelerin yüzeylerinin kimyasal ve mekanik nano desenleme yöntemi ile işlenmesi ve bu yöntemin gerçekleştirilmesinde kullanılan robotik kol yapılanması” tanımlı buluşları ile jüri tarafından ‘Silver Medal’ ile ödüllendirildi. Özyeğin Üniversitesi Akademisyenlerinin buluşu aynı zamanda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 29 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Cenevre Buluş Fuarında sergilenmek üzere seçildi.
TÜRK PATENTİ OLARAK TESCİLLİ
İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'in, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan ve dünyanın ticaret merkezi olarak kabul edilen İstanbul'da olmasının, hem buluşçular hem de yatırımcılar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk “ISIF, uluslararası katılımcılarıyla en önemli buluş fuarları arasında yer alıyor. Araştırmacı kimliğimizle bu fuara davetli olarak katılmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Değerli hocalarımızın titiz çalışmaları sonucunda, Türk patenti olarak tescillenmiş olan tasarımları ile Silver Medal ödülünü almaları ve buluşlarının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 29 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Cenevre Buluş Fuar'ında sergilenmek üzere seçilmesi ise Üniversitemiz için ayrı bir önem taşıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da yer alan Üniversitemizin daha nice başarılı buluşlara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.
Özyeğin Üniversitesi ???
Yaşamla iç içe, araştırmacı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi, katma değer yaratan, yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, girişimci, derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratan bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da yer alan Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin şartları ne olursa olsun iyi bir eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor. 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 86’sı burslu öğrenim gören Üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında toplam 23 lisans programı; 3 enstitü bünyesinde 30 lisansüstü programıyla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.
Aliağa / Aliağa Haber / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.