22 Kasım 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara12°C
  • İzmir19°C
  • Manisa21°C
  • Denizli18°C
  • Antalya16°C

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME PERFORMANSI TAKDİRİ HAK EDİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Girişimci İşadamları Vakfı"nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Türkiye'nin Büyüme Performansı Takdiri Hak Ediyor

22 Haziran 2016 Çarşamba 13:14

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME PERFORMANSI TAKDİRİ HAK EDİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Girişimci İşadamları Vakfı"nın düzenlediği iftar programına katıldı. İftar sonrası yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özlü, ekonominin, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 oranında büyüdüğünü anımsatarak, böylece OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olma başarısını gösterdiğine dikkati çekti.

Sanayi sektörünün ilk çeyrekte yüzde 5,9 oranında büyümesini sevindirici diğer gelişme olarak yorumlayan Özlü, şunları kaydetti: "Zira sanayiye ve üretime dayalı bir büyüme, nitelikli, sıhhatli ve sürdürülebilir bir büyüme anlamına geliyor. Türkiye'nin son dönemde ortaya koyduğu büyüme performansı, gerçekten de takdiri fazlasıyla hak ediyor. Çünkü hem bulunduğumuz coğrafyada çok zorlu bir süreç yaşanıyor hem de küresel ekonomide hala ciddi sıkıntılar bulunuyor. Bu konjonktüre rağmen büyümeye devam etmemiz, Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlü dinamiklere sahip olduğunu gösteriyor. Ekonomide ve siyasette sağlanan güven ve istikrarın önemi, böyle günlerde çok daha iyi anlaşılıyor. Ancak elbette, ülke olarak, daha kat etmemiz gereken çok mesafe var. Büyümenin lokomotifi olan sanayi sektöründe, katma değeri artırmamız gerekiyor. Katma değeri artırmanın yolu da teknolojiden geçiyor. "

Türkiye'nin daha fazla teknoloji üreten ve ürettiği teknolojiyi daha fazla ticarileştirebilen bir ülke haline getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Özlü, ihracat içinde yüksek teknolojili ürünlerin payının en az yüzde 15 seviyesine çıkartılması gerektiğini söyledi.

Özlü, nisan ayında, yüksek teknolojili ürünlerin ihracat içindeki payının yüzde 3,5 olarak gerçekleştiğini anımsatıp, aynı ürünlerin ithalat içindeki payının ise yüzde 16,8 olduğuna dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: "İşte hep birlikte odaklanmamız gereken yer burasıdır. Bakanlık olarak vizyonumuz, Türkiye'yi dünyanın en önemli teknoloji üretim üslerinden birine dönüştürmektir. Yüksek gelir grubuna dahil ülkelerden biri olacaksak, teknoloji üretme ve ticarileştirme kapasitemizi muhakkak artırmalıyız. Türkiye, bu hedefini başarma yolunda çok büyük mesafeler kat etti. Ar-Ge'ye ayırdığımız kaynak her geçen gün arttı, artmaya da devam ediyor. Yenilikçi bir ürünle ilgili, fikir aşamasından üretim aşamasına kadar, her türlü desteği sağlayan mekanizmalarımız kurulmuş durumda. Biz de bu mekanizmaları daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturacağız. Birçok yeni mekanizmayı, enstrümanı da geliştireceğiz ve sanayicilerimizin, girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız. Özellikle TÜBİTAK'ı yeniden yapılandırarak, bilim, teknoloji ve yenilik eko-sisteminde köklü değişiklikleri hayata geçireceğiz."

Bakan Özlü, STK'larla sık sık bir araya geleceğinin altını çizerek, konuşmasını "Sizlerle birlikte, her açıdan çok daha güçlü bir Türkiye inşa edeceğimize inanıyorum. Sizlere yaptığınız yatırımlar için, üretim ve ihracat için, oluşturduğunuz istihdam için teşekkür ediyorum." diye tamamladı.

Bakan Özlü konuşmasının ardından girişimcilik eğitiminden mezun olan öğrencilere sertifikalarını verirken, Vakıf Başkanı Mehmet Koç tarafından kendisine anı plaketi takdim edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.