OTOKAR, EFES TATBİKATI’NDA
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 4 Mayıs - 4 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlediği “Efes-16 Birleşik Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı” kapsamında kara sistemleri ürünlerini sergiledi
31 Mayıs 2016 Salı 16:27
OTOKAR, EFES TATBİKATI’NDA
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 4 Mayıs - 4 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlediği “Efes-16 Birleşik Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı” kapsamında kara sistemleri ürünlerini sergiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir Otokar standını ziyaret etti. Otokar Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Otokar Yönetim Kurulu üyeleri Kudret Önen ve Serdar Görgüç, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyete başta Altay ana muharebe tankı olmak üzere Otokar ürünleri hakkında bilgi verdiler.
Bu yıl ilk defa dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla yapılan tatbikat devam ederken yapılan Efes-2016 Savunma Sanayii Sergisi’nde Türkiye’nin lider kara sistemleri üreticisi Otokar, Altay ana muharebe tankının yanı sıra yine kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araç ailesini tanıttı. Sergide Otokar’ın Cobra, Cobra II, Arma 6x6, Arma 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araçları ile Tulpar paletli zırhlı muharebe aracı yer aldı.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 60 tona kadar uzanan araçlarını ve kule sistemlerini Türkiye’nin yanı sıra 5 kıtada 30’a yakın ülkeye ihraç ediyor. Bugün 30 bine yakın Otokar zırhlı aracı, dünyanın çok farklı noktalarında, zorlu iklim koşulları altında, riskli bölgelerde aktif hizmet veriyor.
ALTAY KALİFİKASYON TESTLERİ DEVAM EDİYOR
Otokar, 2009 yılında Türkiye’nin ana muharebe tankı ALTAY’ın tasarım, geliştirme ve prototipleme çalışmaları için görevlendirilmişti. “Konsept Tasarım”, “Detaylı Tasarım” ve “Prototip Geliştirme ve Kalifikasyon” olmak üzere üç aşamadan oluşan Dönem I olarak adlandırılan bu bölüm Otokar ana yükleniciliğinde yürütülüyor. 500 milyon USD’lik bütçeye sahip projedeki tüm adımları plana uygun olarak başarıyla devam ettiren Otokar, şu ana kadar beş adet prototip üretti. Şu anda Dönem I’in son aşaması olan “Sistem Kalifikasyon ve Kabul Testleri” Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan testlerle devam ediyor.
Projenin sonunda tüm tasarım ve fikri mülkiyet haklarına Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olacağı ALTAY Ana Muharebe Tankı, aynı zamanda Türkiye’nin yurtdışına teknolojik bağımlılığını azaltacak olması açısından da çok önemli bir teknolojik sembol. Günümüzün ve geleceğin tehditlerine karşı Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin istek ve beklentilerine göre tasarlanan ve geliştirilen Altay, bugün 3.nesil üzerinde (3+) bir ana muharebe tankı. 2o18 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi hedeflenen ALTAY ile birlikte Türk Ordusu dünyanın en modern ana muharebe tanklarından birine kavuşacak.
Artırılmış beka kabiliyeti, hareket kabiliyeti ve atış gücü ile dikkat çeken ALTAY tankının teknik özellikleriyle şunlar:
Dört Kişilik Mürettebat
Elle Doldurma
120mm 55 Kalibre Yivsiz Setsiz Ana Silah
Lazer Güdümlü Füze Atma Kabiliyeti
Yeni Nesil Atış Kontrol Sistemi
Elektrikli Top Kule Takat Sistemi
Uzaktan Komutalı Silah Sistemi [12.7mm/7.62mm MT/40mm Bombaatar]
Kule Makineli Tüfeği [7.62mm]
Nişancı Yardımcı Görüş Sistemi
Yeni Nesil 1.5oo BG Güç Grubu
Yardımcı Güç Grubu
Modüler Kompozit/Reaktif Zırh
Lazer İkaz Sistemi
Muharebe Sahası Tanıma Tanıtma Sistemi
Nükleer ve Kimyasal Tehdit Algılama Sistemi
Yaşam Destek Sistemi
Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi
36o° Durumsal Farkındalık Sistemi
Komuta Kontrol Muhabere Bilgi Sistemi
Şoför Bütünleşik Gösterge Paneli
Şoför Ön ve Arka Gündüz/Termal Kameralar
4m Derin Sulardan Geçiş Kabiliyeti
EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.