İAÜ, ‘DİPLOMALI’ DİŞ PROTEZ TEKNİKERLERİ YETİŞTİRİYOR
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, diş hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyacı karşıladıklarına vurgu yapıyor.
31 Temmuz 2017 Pazartesi 09:51
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, diş hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyacı karşıladıklarına vurgu yapıyor.
Üniversiteye girmeye çalışan milyonlarca gencinhayallerini süsleyen birçok bölüm var. Bu bölümler içinde öne çıkan ‘diş protezteknolojileri’ programı da sağlık alanında önemli bir ihtiyacı gideriyor veuzmanlaştığı alanda diş hekimlerinin en önemli yardımcıları olarak dikkatçekiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), ‘Diş Protez Teknolojileri Programı’ile diş hekimi ile koordineli şekilde hastalara ihtiyaç duyulan ağız içiprotezlerin yapımını sağlayacak ve laboratuvar aşamalarını yürütüpsonuçlandıracak nitelikli teknik personel yetiştiriyor. İAÜ Sağlık HizmetleriMeslek Yüksekokulu Diş Protez Teknolojileri Programı Başkanı Yrd. Doç. M. BakiVelibeyoğlu, diş protezlerini hazırlayacak teknik elemanların diş hekimleriiçin önemli bir destek sunduğuna dikkat çekiyor.
Diş Protez Teknolojileri Programının diş hekimlerineyardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek teknik elemanlaryetiştirmeye odaklandıklarını belirten Yrd. Doç. Velibeyoğlu, bunun dişalanındaki nitelikli ve diplomalı diş teknisyeni ihtiyacını gidereceğininaltını çiziyor ve “Diplomasız diş teknisyenlerinin çalışması ve laboratuvaraçmasının önü, çıkarılan yönetmeliklerle kapanmıştır. Bu nedenle, laboratuvarlardasağlık alanında çalışmalar yürütecek meslek yüksekokulu mezunlarına çok fazlaihtiyaç duyulmaktadır” diyor.
Yrd. Doç. Velibeyoğlu, diş protez teknolojileri bölümünütercih eden öğrencilerin; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline görehastadan elde edilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisiningerektirdiği kurallara bağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli,sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapabilecek düzeydebir eğitim altyapısı ile donatıldığına vurgu yapıyor.
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, Diş Protez TeknolojileriProgramı’nın diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre hastadan eldeedilen ölçü model ve kayıtlar üzerinde meslek bilgisinin gerektirdiği kurallarabağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli, sabit diş ve çeneprotezlerinin ve ortodontik apareylerin laboratuvar çalışmalarını yapabileceköğrenciler yetiştirdiğine vurgu yapıyor.
DİŞ PROTEZLABORATUVARI, ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, İstanbul AydınÜniversitesi’nde son teknolojiler ile donatılmış laboratuvarlarda çalışmaimkanı ile birlikte üniversitedeki diş protez laboratuvarının engeniş araç gereç parkını (laboratuvar içerisinde bulunan tüm cihazlar vesistemler) öğrencilere sunduğunu belirtiyor. Yrd. Doç. M. BakiVelibeyoğlu, üniversitenin sunduğu imkanları şöyle sıralıyor: “Meslek dersihocalarının özel ilgileri ve program başkanının koordinatörlüğünde müfredatdışında son sömestır içerisinde diğer okullarda yapılmayan 5 eğitim kursuücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Örnek olarak müfredat içerisindediğer okullarda 1 üye metal porselen çalışması yapılabilirken, okulumuzda 7 üyemetal-porselen, ekstra olarak 1 üye zirconia-porselen ve porselen-köprüyaptırılmaktadır. Diğer meslek derslerinde de aynı farklılıklar mevcuttur.”
KARİYER OLANAKLARI
Diş protez teknolojileri alanının öğrenciler için idealbir çalışma ortamı sunduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, dişprotez teknolojileri konusunda uzmanlaşarak mezun olan öğrencilerin çalışmaalanlarına ilişkin şunları söylüyor: “Mezunlar diş protez laboratuvarlarındaçalışabilirler. Diş hekimliği ekipman ve malzemelerini pazarlayan şirketlerdegörev alabilirler. Diş hekimliği ve diş protez teknikerliği ürünlerinipazarlayan şirketlerde demonstratör olarak rol üstlenebilirler.
Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllıkeğitim veren Diş Protez Teknolojisi Programı, YGS-2 puan türü ile öğrencialırken, eğitimlerini akşam almak isteyenler için ikinci öğretim modeli desunuluyor. Bölümden mezun olan öğrencilerin DGS ile Sağlık Yönetimi Programı'nageçiş imkanı da bulunuyor. / EGE HABER GRUBU
GAZETELERİMİZ
GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinege.net
BAKIRÇAY GAZETESİ www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET GAZETESİ www.egehakimiyet.com
FOTO HABER GAZETESİ www.fotohaber.com.tr
VAZİYET GAZETESİ www.yenivaziyet.com
YENİ VİZYON GAZETESİ www.yenivizyon.net
ARASTA GAZETESİ www.arastahaber.com
ALİAĞASPOR GAZETESİ www.aliagaspor.com
SAZAN MİZAH GAZETESİ www.yenisazan.com
İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA HABER www.aliagahaber.com
ARASTA HABER www.arastahaber.com
YENİ SAZAN www.yenisazan.com
YENİ VAZİYET www.yenivaziyet.com
YENİVİZYON www.yenivizyon.net
ALİAĞA TARİHİ www.aliagatarihi.com
GÜNAYDIN ALİAĞA www.gunaydinaliaga.com
ALİAĞASPOR www.aliagasport.com
ALİAĞAMIZ www.aliagamiz.com
BAKIRÇAY www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET www.egehakimiyet.com
GÜNAYDIN İZMİR www.gunaydinizmir.com
AZİZ İZMİR www.azizizmir.com
EGE RAPOR www.egerapor.com
EGE İLAN www.egeilan.net
EGE İHALE www.egeihale.com
ALFA TİVİ www.alfativi.com
EGE VİDEO www.egevideo.com
EGEPLAY www.egeplay.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.