CHEP, TPF EĞİTİMLERİ KAPSAMINDA ANKARA'YI ZİYARET ETTİ
TÜRKİYE PERAKENDECİLER FEDERASYONU 11 İLDE YEREL ZİNCİR EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
23 Mart 2017 Perşembe 15:22
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Anadolu’nun 11 ilinde düzenlediği Kategori Yönetimi Eğitim programına hız kesmeden devam ediyor. CHEP Türkiye’nin sponsorlarından olduğu, Ocak ayında Gaziantep’te başlayan eğitimlerin sekizinci durağı Ankara oldu
Türkiye ekonomisinin önemli bir halkasını oluşturan perakende sektöründe mağaza yöneticilerinin, alan ve kategori yönetiminde verimliliğini artırmak amacıyla kurgulanan TPF Yerel Zincir Eğitimleri; CHEP Türkiye, P&G ve Numil sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Anadolu’nun 11 farklı ilinde düzenlenecek Kategori Yönetimi eğitimlerinin yeni durağı Ankara oldu.
Ankara’da iki gün süren eğitimler kapsamında PERDER üyesi işletmeler, sponsor firmaların bölge yöneticileri ile bir araya gelerek hem yeni iş birlikleri kurdu hem de müşterilerin kararlarını etkileyen unsurlar, alışverişte kadın-erkeklerin değişen tercihleri ve verimli kategori ile alan yönetimi gibi mağaza yönetimindeki yeni uygulamalar konusunda çeşitli eğitimler aldı. Etkinliğin sponsorlarından CHEP Türkiye’nin Genel Müdürü Şafak Aktekin; “CHEP Türkiye olarak 2009 yılından beri Türkiye’de hizmet veriyoruz. Türkiye’deki Yerel Zincirler ve perakende sektörü, paylaşım ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelimizin çok önemli bir halkası. TPF’nin perakende sektörüne yönelik bu eğitim çalışmalarının varlığını önemsiyoruz. Bu yıl biz de sponsor olarak eğitim serilerindeki yerimizi aldık. Eğitimler kapsamında Ankara’yı da ziyaret etme şansımız oldu. Stratejik konumu ve Anadolu’ya gerçekleştirdiğimiz lojistik ağının önemli bir ayağı olması açısından operasyonel anlamda bizim için oldukça kıymetli bir lokasyon olan Ankara’da bölge müdürlüğümüz de bulunmaktadır. Bu eğitimler sayesinde büyük çaplı bir değişimin başlamasına vesile oluyoruz, bundan sonraki süreçte iş süreçlerinde daha sürdürülebilir, pratik ve ekonomik çözümlere entegre olunacağı görüşündeyim” diye kaydetti.
PALET YÖNETİMİNİ OUTSOURCE EDEN PERAKENDECİLER VE ÜRETİCİLER KAZANIYOR
CHEP’in paylaşım ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelinde, kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunuluyor. Tasarruf oranlarını artıran ve tedarik zinciri yönetimini baştan sona yeniden şekillendiren bu hizmetin Türkiye pazarı içindeki tek sağlayıcısı olan CHEP; 2009 yılından beri hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için operasyonlarını sürdürüyor. Türkiye genelinde 7 milyon paletlik dolaşım ağına sahip olan CHEP, Anadolu’nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezi; İzmir, Adana, Ankara, Konya ve İstanbul’da bulunan dört bölge müdürlüğü ile hizmet veriyor.
CHEP sadece bir palet tedarikçisi olmanın ötesinde, iş ortaklarının tedarik zincirlerini baştan sona optimize eden çözümler sunuyor. Üretici ve perakendeciler arasındaki bakiye takibini ve mutabakat sürecini ortadan kaldırıyor bu sayede hem iş birliklerini güçlendiriyor hem operasyonel süreçleri hızlandırıyor. Üretici ve perakendeciler palet takibi yapmak zorunda kalmıyor, süreci tamamen CHEP üstleniyor. CHEP’in yüksek kalite standartlarındaki sağlam paletleri, iş kazalarını önleyip ürün hasarını da azaltıyor. Mağaza içerisinde kullanılan CHEP yarım paletleri ise marka görünürlüğünü artırıyor, promosyon ve kampanya ürünlerinin yaratıcı ve etkili bir şekilde teşhir edilmesini sağlıyor ve bu sayede tüketicilerin alışveriş deneyimleri iyileştiriliyor. Yapılan araştırmalara göre, yarım paletleriyle ürünlerin bulunabilirliğini ve çapraz satış imkanını artıran CHEP, aynı zamanda mağaza içinde rafa ürün yerleştirmeye ayrılan zamanda yüzde 80’e ve paletten ürün toplama maliyetlerinde yüzde 25’e kadar azalma sağlıyor.
CHEP???
Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir modeli, onarım ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede palet yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 54 ülkede 275 paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar, daha iyi iş modeli anlayışını hayata geçirirken iş süreçlerinde doğal kaynakların korunmasını savunmaktadır. Sürdürülebilir ormanların oluşturulması, uzun ömürlü ahşap paletlerde kullanılan kerestelerin bu ormanlardan temini, ihtiyaca göre şekillendirilen havuzlama ve taşımacılık sistemleri sayesinde ham madde ve enerji tasarrufu ilkesini savunan CHEP; 2020 yılında sıfır israf, sıfır orman tahribi, sıfır karbon emisyonu hedefi için çalışmaktadır.
Aliağa / ALİAĞA / Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.