01 Kasım 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • İzmir20°C
  • Manisa17°C
  • Denizli19°C
  • Antalya24°C

7. TÜRKİYE EV TEKSTİLİ TASARIM YARIŞMASI...

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ GENÇ YETENEKLERİ YARIŞMAYA DAVET EDİYOR!

7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması...

14 Mart 2017 Salı 11:47

“Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” 7. yılında Türkiye’nin genç yeteneklerini seçmeye devam ediyor.

UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği), ev tekstili tasarımı konusunda yeteneğine güvenen tüm öğrenci ve profesyonelleri, 13 Mart – 7 Nisan 2017 tarihleri arasında ‘‘7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”na katılmaya davet ediyor.

Genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacı ile düzenlenen ve bu seneki teması ‘‘Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık’’ olan yarışmaya ürün tasarımı kategorisi ve en inovatif kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride katılmak mümkün. Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık teması kapsamında yarışacak olan yarışmacıları cazip ödüller de bekliyor. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay ‘‘Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi olan ülkemiz dünyanın 9’uncu tekstil ve 8. en büyük hazır giyim ihracatçısı olarak fark yaratıyor. Ev tekstilinde ise 2,7 milyar dolarlık ihracata ulaşarak, dünya markası olmayı başardık. İhracatta Avrupa birincisi olan sektörümüzün 2023 yılı için ihracat hedefi ise 4 milyar dolar. Sektörümüzün büyümesi ve gelişmesi için Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması gibi organizasyonlar büyük önem taşıyor.” dedi.

UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği) tarafından, genç yetenekleri sektöre kazandırmak ve sektörün gelişimine katkı sağlamak amacı ile bu yıl yedincisi düzenlenecek “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” süreci başlıyor.

Genç ve profesyonel tasarımcıların yüksek motivasyonla yarıştığı önemli organizasyon, sektörde özgün ve yenilikçi tasarımlar ile yaratıcı tasarımcı kimliğinin güçlenmesine de yardımcı olmayı hedefliyor. Öğrenci ve profesyonellerden oluşan yarışmacıların; ürün tasarımı kategorisi ve en inovatif kategorisi olmak üzere iki farklı kategoride yarışabileceği ve teması ‘‘Yaşamın içindeki işlevsel ve estetik farkındalık’’ olan yarışmada her bir kategori için, birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 7.500 TL, üçüncülük ödülü 5.000  TL ve en inovatif ürün için 10.000 TL olmak üzere para ödülleri verilecek. Para ödüllerinin yanı sıra öğrenci kategorisinin özel ödülü olarak, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle tasarım konusunda iki yıl yurt dışında eğitim imkanı da sağlanacak. UTİB (Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği) tarafından düzenlenen ‘‘Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na 2016 yılında toplam 120 genç yetenek başvurmuştu.

‘‘7. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen üniversite turu 15 Mart Çarşamba günü Işık Üniversitesi’nde ve Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleşecek toplantılar ile başlayacak. Yarışma tanıtım etkinlikleri kapsamında ziyaret edilecek diğer üniversiteler ise; 16 Mart Perşembe günü Marmara Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi, 21 Mart Salı günü Uludağ Üniversitesi ve Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu,  23 Mart Perşembe günü Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi, 24 Mart Cuma günü Çukurova Üniversitesi, 27 Mart Pazartesi günü Mersin Üniversitesi ve 28  Mart Salı günü Dokuz Eylül Üniversitesi, 30 Mart Perşembe günü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi şeklinde olacak.

EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ 2023’DE 4 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİYOR

UTİB Başkanı İbrahim Burkay ‘‘Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi olan ülkemiz dünyanın 9’uncu tekstil ve 8. en büyük hazır giyim ihracatçısı olarak fark yaratıyor. Ev tekstilinde ise 2,7 milyar dolarlık ihracata ulaşarak, dünya markası olmayı başardık.  İhracatta Avrupa birincisi olan sektörümüzün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık, Hollanda, İran yer alıyor. 2023 yılı için ihracat hedefimiz ise 4 milyar dolar civarında. En çok  havlu, yatak çarşafları, perdelik kumaş ürün gruplarında ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarılarda sektörün inovasyona, modaya ve tasarıma yaptığı yatırımların katkısı çok büyük. Bu noktada Türkiye’yi uluslararası pazarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek ev tekstili tasarımlarının ortaya çıkmasını teşvik etmek ve sektörün rekabet gücünü arttırmak amacı ile düzenlediğimiz ve İnovasyon ve Tasarım Baharı etkinliklerinin de bir parçası olan bu yarışma da bizler için çok değerli. Bu sene yedincisine imza atacağımız bu yarışma ile Türkiye ev tekstili sektöründe motivasyon ve dayanışmaya katkıda bulunmanın ötesinde tekstil sektörüne yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmayı ve genç yetenekleri teşvik etmeyi de hedefliyoruz. İnovasyon-Tasarım Baharı ve Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması gibi organizasyonlar ülkemizin yaratıcı endüstrilerine vizyon kazandırıyor’’ diyerek projenin önemini vurguladı.

TÜRKİYE EV TEKSTİLİ TASARIM YARIŞMASI’NIN SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Ürün Tasarımı Kategorisi’ne ev tekstili ürün tasarımları içeren projeleri ile katılan öğrenciler, 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük derecelerinde ödüllendirilecek. En İnovatif Ürün Kategorisi’ne başvuran öğrenci ve profesyonel yarışmacılar arasından yapılacak değerlendirmede ise “En İnovatif Ürün” başlıklı ödül ile 1 kişi ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılacak eser sahiplerinin ön eleme aşaması için 07 Nisan 2017 tarihine kadar web sitesi üzerinden talep edilen şartlara uygun olarak online başvuru yapması gerekiyor.

Ön elemeyle sonrasında final elemeye katılmaya hak kazanan eserler 17 Nisan 2017 tarihinde web sitesinde duyurulacak. Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.evtekstiliyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor. 

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.