6 ADIMDA DİJİTAL KİMLİK YÖNETİMİ
Günümüzde mevcut kimliğinizin yanı sıra online alandaki kimliğiniz de hem iş hem de özel hayatımız açısından
04 Ocak 2019 Cuma 10:35
Günümüzde mevcut kimliğinizin yanı sıra online alandaki kimliğiniz de hem iş hem de özel hayatımız açısından önem taşıyor. Organik olarak web dünyasındaki kişisel bilgilerin kullanımından ve bireyin çevrimiçi eylemlerinin yarattığı gölge verilerden oluşan dijital kimlik kullanımında Türkiye son sıralarda yer alıyor. Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör ABD, Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerinde önemi giderek artan ve önümüzdeki 5 yıl içinde her bireyin sahip olması gereken dijital kimlik kavramının yönetimiyle olmazsa olmazlarını açıkladı.
Murat Erdör’e göre dijital kimlik yönetimiyle ilgili bilinmesi gereken noktalar şu şekilde:
KİŞİSEL WEB SİTESİ
Günümüzde web siteleri, bireylerin dijital dünyadaki görünen yüzleri durumunda. Dijital dünyadaki imaj inşasının temelinde ise bireylerin dijital alandaki temsili sayılan kişisel web siteleri bulunuyor. Kişisel web sitelerini başarılı bir şekilde oluşturan ve organize eden bireyler, dijital dünyada kendini iyi bir şekilde yansıtarak hedef kitlelerin güvenini kazanıyor.
KİŞİSEL BLOG
İfadesel ve deneyimsel olarak gelişimi sağlamalarının yanı sıra benzer konulara ilgi duyan kişilere bir araya getirmeleri dolayısıyla bloglar, dijital kimlik oluşturmadaki önemini koruyor. İstenilen çevrelere istenilen mesajın bireyin kendi stiliyle ulaşmasına öncülük etmesi dolayısıyla mutlaka bir blog sahibi de olunmalı.
KİŞİSEL YOUTUBE KANALI
Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olarak anılan Youtube, video içerik pazarlamasında tartışmasız lider sosyal medya platformu durumunda. Dolayısıyla mevcut değilse bir Youtube kanalı sahibi olmak ve düzenli olarak video içerikleri paylaşmak, dijital kimliğinize doğru ve kolay bir şekilde ulaşılmasına yardımcı olacaktır.
PODCAST KULLANIMI
Mobil cihazlarda dinlenebilen veya izlenebilen medya dosyalarından oluşan podcast’ler, benzer konulara ilgi duyan yeni arkadaşlar edinilmesini ve bireye ait paylaşımların geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor. Podcast kullanımı günümüzde Youtube’un ardından dijital kimlik oluşturmada kullanılan araçların başında geliyor.
SOSYAL MEDYA HESAPLARI
Türkiye’de ise nüfusun %61’lik dilimi sosyal medya kullanıcısı. Bu oran ülkemizde 50 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcısı olduğunu gösteriyor. Bu büyüklükteki bir evrende doğru ve güvenilir izler bırakılması da hem özel hem de iş dünyasındaki itibar için büyük önem taşıyor.
GÜVENİLİR DİJİTAL AYAK İZİ
Günümüzde internette sosyal medya hesaplarından paylaşılan tüm iletiler, ne aldığımız, neyi araştırdığımız, bireyin yazdığı ya da kendisiyle ilgili yazılan yorumlar dijital ayak izini oluşturmaktadır. Dolayısıyla web dünyasında doğru ve güvenilir izler bırakılması hem özel hem de iş dünyasındaki itibar için büyük önem taşımaktadır. /EGE BASIN GRUBU
GAZETELERİMİZ
GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinege.net
BAKIRÇAY GAZETESİ www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET GAZETESİ www.egehakimiyet.com
FOTO HABER GAZETESİ www.fotohaber.com.tr
VAZİYET GAZETESİ www.yenivaziyet.com
YENİ VİZYON GAZETESİ www.yenivizyon.net
ARASTA GAZETESİ www.arastahaber.com
ALİAĞASPOR GAZETESİ www.aliagaspor.com
SAZAN MİZAH GAZETESİ www.yenisazan.com
SAĞLIK GAZETESİ
VİVA İNDİRİM GAZETESİ
İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA HABER www.aliagahaber.com
ARASTA HABER www.arastahaber.com
YENİ SAZAN www.yenisazan.com
YENİ VAZİYET www.yenivaziyet.com
YENİVİZYON www.yenivizyon.net
ALİAĞA TARİHİ www.aliagatarihi.com
GÜNAYDIN ALİAĞA www.gunaydinaliaga.com
ALİAĞASPOR www.aliagasport.com
ALİAĞAMIZ www.aliagamiz.com
BAKIRÇAY www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET www.egehakimiyet.com
GÜNAYDIN İZMİR www.gunaydinizmir.com
AZİZ İZMİR www.azizizmir.com
EGE RAPOR www.egerapor.com
EGE İLAN www.egeilan.net
EGE İHALE www.egeihale.com
ALFA TİVİ www.alfativi.com
EGE VİDEO www.egevideo.com
EGEPLAY www.egeplay.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.