2018’DE TÜKETİCİLERE MOBİLDE ULAŞMAK İÇİN 6 PAZARLAMA ÖNERİSİ
Türkiye’de tüm internet trafiğinin yüzde 62’si mobil cihazlar üzerinden sağlanırken şirketlerin mobil pazarlamada
07 Şubat 2018 Çarşamba 14:50
Türkiye’de tüm internet trafiğinin yüzde 62’si mobil cihazlar üzerinden sağlanırken şirketlerin mobil pazarlamada dikkat etmesi gerekenleri FreakOut açıklıyor
Japonya’nın en büyük dijital reklam teknoloji şirketi FreakOut, B2C sektöründeki oyuncuların potansiyel müşterilerine mobil olarak ulaşmaları için yapması gerekenleri sıralıyor.
İnternete erişimde mobil cihazların ilk sırada yer aldığını belirten FreakOut Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Türkiye’nin 2017 yılı web trafiğine göre, bilgisayar üzerinden ziyaretler yüzde 36’ya düştüğünü, mobil trafiğin ise yüzde 62’ye çıktığını görüyoruz. Bu durum Türkiye’de internete erişim noktası anlamında mobilin ne derece önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi. Doğru pazarlama stratejisi ile önceliğini mobil cihazlara veren şirketlerin avantajlı olduğunu dile getiren Tuğ, dikkat edilmesi gereken 6 önemli noktayı şu şekilde sıraladı:
1. SOSYAL MEDYA PAZARLAMASI
Özellikle kullanıcı etkileşiminde sosyal medya, en iyi mecraların başında geliyor. Detaylı hedefleme seçenekleri sunan bu mecralar üzerinden tüketicilere ulaşmak mümkün. We are Social rakamlarına göre, Türkiye’de 72,9 milyon kişi mobil cihaz kullanırken, sosyal medyaya mobil cihazlardan bağlananların sayısı 44 milyonu aşıyor. Ülkemizde sosyal medyayı mobilden kullanan kişi sayısı ise son bir yıl içerisinde yüzde 5 oranında artmış durumda.
2. YETERLİ KULLANICI DENEYİMİ
Mobil cihaz üzerinden iletişime geçeceğiniz kitle için hazırladığınız içeriğin uygun olduğundan emin olun. Tüketicilerin etkileşime geçtiği markaya inanması ve kendini rahat hissetmesi için kullanılan fonttan, dost canlısı görünen renklere ve tasarıma kadar birçok önemli etken bulunuyor.
3. MOBİL UYUMLU E-POSTA
2012 yılında yüzde 29 olan mobil cihazlardan e-posta okuma oranı 2017 yılında yüzde 55’e ulaşarak ilk kez ortalamanın üzerine çıktı. Mobile uygun bir e-posta yapısı kullanarak küçük bir ekranda daha kolay okunabilecek, dokunmatik ekranda “tombul parmak sendromuna” sebep olmayacak şekilde tasarlanmalı.
4. HEDEFLİ REKLAMLAR
Gelişmiş teknolojiler sayesinde daha önce hiç olmadığı kadar hedefleme yapmak mümkün. Mobil cihazlarda ise durum daha da avantajlı hale gelebiliyor. Kullanıcıların bulunduğu konumun belirlenmesi, kullandığı işletim sistemi ile hobilerini bir araya getirerek kişiselleştirilmiş çözümler sunmak mümkün.
5. RESPONSİVE (UYUMLU) TASARIM
Özellikle HTML 5 sayesinde bulunan her cihaza özel uyum sağlayarak aynı kullanıcı deneyimini sunan web siteleri yaygınlaşmaya başladı. Daha hızlı yüklenen, uygun görsel ve videoların bulunduğu siteler kullanıcıların marka ile bağlarını geliştiriyor.
6. İLGİLİ İÇERİK
Mobil pazarlamanın da temelinde içerik yer alıyor. Özellikle mobil cihazlara doğan yeni nesiller daha doğal ve gerçekçi reklamlar görmek istiyorlar. Öngörülere göre, 2020 yılına gelindiğinde mobil reklamların yüzde 63’ü doğal reklamlardan oluşacak. /EGE BASIN GRUBU
GAZETELERİMİZ
GÜNAYDIN EGE GAZETESİ www.gunaydinege.net
BAKIRÇAY GAZETESİ www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET GAZETESİ www.egehakimiyet.com
FOTO HABER GAZETESİ www.fotohaber.com.trA
VAZİYET GAZETESİ www.yenivaziyet.com
YENİ VİZYON GAZETESİ www.yenivizyon.net
ARASTA GAZETESİ www.arastahaber.com
ALİAĞASPOR GAZETESİ www.aliagaspor.com
SAZAN MİZAH GAZETESİ www.yenisazan.com
İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA HABER www.aliagahaber.com
ARASTA HABER www.arastahaber.com
YENİ SAZAN www.yenisazan.com
YENİ VAZİYET www.yenivaziyet.com
YENİVİZYON www.yenivizyon.net
ALİAĞA TARİHİ www.aliagatarihi.com
GÜNAYDIN ALİAĞA www.gunaydinaliaga.com
ALİAĞASPOR www.aliagasport.com
ALİAĞAMIZ www.aliagamiz.com
BAKIRÇAY www.bakircay.com
EGE HÂKİMİYET www.egehakimiyet.com
GÜNAYDIN İZMİR www.gunaydinizmir.com
AZİZ İZMİR www.azizizmir.com
EGE RAPOR www.egerapor.com
EGE İLAN www.egeilan.net
EGE İHALE www.egeihale.com
ALFA TİVİ www.alfativi.com
EGE VİDEO www.egevideo.com
EGEPLAY www.egeplay.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.