• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 12 °C
  • Denizli 15 °C
  • Antalya 14 °C

Karneler Alındı, Online Oyunlara Daha Fazla Dikkat Etme Zamanı

Karneler Alındı, Online Oyunlara Daha Fazla Dikkat Etme Zamanı
McAfee tarafından yayınlanan yeni bir araştırma, çocukların online oyunların getirdiği siber risklere karşı yeterince korunmadığını ortaya koydu.

KARNELER ALINDI, ONLİNE OYUNLARA DAHA FAZLA DİKKAT ETME ZAMANI

McAfee tarafından yayınlanan yeni bir araştırma, çocukların online oyunların getirdiği siber risklere karşı yeterince korunmadığını ortaya koydu.

Karnelerin alınmasıyla çocuklar tüm eğitim öğretim dönemi boyunca uzak kaldıkları online oyunlara daha fazla vakit ayırmaya başladı. Bu, onlar için daha fazla eğlence anlamına gelmekle birlikte artan siber riskler nedeniyle ailelere daha fazla sorumluluk getiriyor.

McAfee tarafından yapılan yeni bir çalışma, çocukların siber risklere karşı yeterince korunmadığını gösteriyor. Çocukların yaz döneminde günde 2 saatten fazla zaman ayırdıkları online oyunlar, uygunsuz içeriklerle karşılaşma ya da kişisel bilgileri paylaşma risklerini beraberinde getiriyor.

EBEVEYNLER OYUN İÇİN NE KADAR ZAMAN TANIYOR?

Araştırma sonuçlarına göre ebeveynlerin neredeyse tamamı (yüzde 95), çocuklarının online oyunlar sırasında maruz kaldıkları risklerden endişe duyuyor. Bununla birlikte risklerin farkında olunsa bile online oyunlar için verilen süreler hiç de azımsanmayacak oranda. Ebeveynlerin yüzde 92’si çocuklarına her gün en az 1 saatlik oyun süresi tanırken, yüzde 8’i ise 5 saatten fazlasına izin verdiklerini ifade ediyor. Ortalamalara bakıldığında ise çocuklar günde 2 saatten fazla bir süreyi bilgisayar ya da mobil cihazların başında geçiriyor. Bu, haftada yaklaşık 15 saatlik bir zaman dilimi anlamına geliyor.

ETKİLEŞİMLİ OYUNLAR ÖN PLANDA

Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri, çocukların yüzde 62’sinin diğer oyuncularla etkileşime girdiği, uygunsuz içerikle karşılaşma ya da hassas kişisel verilerin paylaşılmasının istendiği oyunları tercih etmeleri. Ebeveynlerin yüzde 89’u bu durumun farkında olduğunu belirtiyor. Yüzde 71’lik bir kesim ise kişisel bilgilerin paylaşılmasından, yüzde 77’si cinsel içerikli görüntülerden, yine yüzde 71’i şiddet temalı içeriklerden, yüze 68’i ise uyuşturucu kullanımını teşvik eden tanıtımlardan endişe ediyor.

RİSKLER ÇOCUKLARLA KONUŞULMALI

Oyunların popülaritesinin yıllar içinde dramatik ölçüde arttığına dikkat çeken McAfee Tüketici Güvenliği Uzmanı Gary Davis, online oyunların günümüzde pek çok çocuk için günlük rutin haline geldiğine dikkat çekiyor. “Video oyunlarının çok sayıda avantajı var, yaz aylarında ebeveynlerin yönetiminde harika bir araç olabilirler.” yorumunu yapan Davis, ebeveynlerin oyun kaynaklı riskler konusunda çocuklarıyla konuşmaları gerektiğini kaydediyor.

McAfee’nin araştırmasında ebeveynlerin çocuklarının ne oynadığına dikkat etmekle birlikte yüzde 9’unun hiç izlemediğinin ortaya çıktığını belirten Davis, anne babaların yaklaşık yarısının (yüzde 44), oynanan oyun çocuklarının yaş sınırlamasına uymadığında bile izin verdiklerini itiraf ettiğinin altını çiziyor.

Araştırmaya göre çocukların yüzde 13’ü kendi yaşlarına uygun olan oyunları değil, beş yaş daha yüksektekiler için sınıflandırılmış oyunları tercih ediyor. Bu durum, 12 yaş altındaki çocukların şiddet içerikli sahneler, çıplaklık ve tecavüz de dahil olmak üzere cinsel temalara maruz kaldığını, aynı zamanda uyuşturucu kullanımını teşvik eden tanıtımlarla karşılaşma riskleri olduğunu gösteriyor.

Ebeveynlerin, çocuklarının oynadığı oyunlar hakkında araştırma yapmaları ve onların güvenliğini sağlamak için rehberlik etmeleri gerektiğini ifade eden Davis, McAfee’nin çocukları bu tip istenmeyen durumlardan korumak için yayınladığı önerileri şu şekilde özetliyor:

Riskli linklere tıklanmasını önleyin: Çocuklarınız oyunlar hakkında çeşitli püf noktaları ya da hileler için arama yapıyor olabilir. Bu linkler çoğunlukla siber risklere maruz kalmalarına yol açar. McAfee WebAdvisor gibi yardımcılarla tehlikeli web sitelerine erişim konusunda uyarılar alabilir, bu tip sitelerden gelecek tehlikeleri önleyebilirsiniz.

Kapsamlı koruma çözümleri kullanın: Güvenlik yazılımınızın en yeni sürümüne sahip olduğunuzdan ve bu çözümün kapsamlı bir güvenlik paketi içerdiğinden emin olun. McAfee Total Protection gibi güvenlik uygulamaları pek çok riske karşı koruma sağlayacaktır.

Oyun sürelerini kontrol edin: Çocuklarınızın cihazları ne kadar süreyle kullandıklarını takip edin. Ebeveynlerin denetimine olanak tanıyan yazılımlar bu konuda size yardımcı olur. Bu yazılımlar aynı zamanda risk potansiyeli yüksek zararlı sitelerin etkilerine maruz kalınmasını da önleyecektir./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.