• BIST 9549.89
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Denizli 19 °C
  • Antalya 17 °C

Genç Girişimciler Ege’de

Genç Girişimciler Ege’de
Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü ve İngiltere’den Strathclyde Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Girişimcilik Ekosistemi’’ konulu çalıştay Ege Üniversitesi’nde başladı.

GENÇ GİRİŞİMCİLER EGE’DE

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi  Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü ve İngiltere’den Strathclyde Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Girişimcilik Ekosistemi’’ konulu çalıştay Ege Üniversitesi’nde başladı.  Newton Fund-Katip Çelebi Fonu tarafından desteklenen bu çalıştaya, Türkiye ve İngiltere’den 50 akademisyen katıldı. Çalıştayda üniversitelerin, bölgelerin ve ülkelerin girişimcilik ekosisteminin nasıl geliştiği inceleniyor ve konuyla ilgili güncel araştırmalar tartışılıyor.
 
Etkinliğe; Strathclyde Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jonathan Levie ve Dr. Katerina Nicolopoulou, Imperial College London Business School’dan  Prof. Erkko Autio çalıştaya konuşmacı olarak katıldı. 

EÜ EBİLTEM-TTO Yürütücüsü Doç. Dr. Serdal Temel, “Bugün düzenlediğimiz bu çalıştayın amacı Türkiye'deki ve İngiltere'deki genç araştırmacıları bir araya getirip girişimcilik ekosistemi nasıl olmalıdır, nasıl oluşmalıdır, eksik-fazla parçaları nelerdir bunları akademik yönden tartışmaktır. Bugün burada bulunan bireylerin her biri, birer bilim adamı. Bizimle hem kendi araştırmalarını paylaştılar hem de kendi araştırmalarındaki sıkıntılı noktaları bulmak istediler.  Nasıl daha iyi olabilir sorusuna fikir alışverişinde bulunarak cevap aradılar. Bazı noktalarda çözüm önerileri sundular. Girişimcilerimizle dört gün boyunca birlikte olacağız. Bu aşamada da organizasyonumuza İzmir'den gönüllü 10  girişimci gelecek. Bu girişimci arkadaşlarımız, girişimcilik ekosistemi nelerdir, eksik kalan parçaları nelerdir, problemler nelerdir, hangi alanlarda güçlükler var bu konuları bizlerle paylaşacaklar. Biz de onların çözümüne yönelik olarak akademik bağlamda fikir önerisinde bulunacağız. Bu fikir alışverişlerinin en güzel tarafı 45 ila 50 genç araştırmacının, bunlar Türk ve İngiliz araştırmacılar olmak üzere, bir arada bulunması ve kaynaşma ortamının sağlanmasıdır. Belki de bu kaynaşmadan ortak projeler ve fikir alanları ortaya çıkacak. Bunun sonucunda TÜBİTAK projelerine veya Avrupa Birliği projelerine beraber başvuracaklar. Bizim nihai hedefimiz hem ülkemizin ekosistemini geliştirmek hem de genç girişimcilerin ortak proje alanları oluşturup daha sonrasında beraber çalışabilecekleri bir iş dinamiği yaratmaktır” diye konuştu. 

Çalıştayda; “Girişimcilik Ekosistemine Giriş: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek, Girişimcilik Ekosistemi Araştırma İşbirliğine Giriş” oturumları gerçekleştirilecek.

Ayrıca çalıştayın üçüncü gününde “Bölgesel Ekosistemin Değerlendirilmesi’’ başlıklı oturum yapılacak. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.