Türkiye’nin farklı bölgelerinde pek çok kurumsal firmanın mimari ve iç mimari projelerine imza atan Boytorun Architects, dinginliği ve dinamizmi işlevsellik çerçevesinde bir araya getirdiği Recordati Ofisi’ni kullanıcıları için sosyal etkileşime açık, kolektif çalışma ruhuna uygun, ferah ve sıra dışı bir çalışma mekanına dönüştürüyor…
Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun’un kurucusu olduğu Boytorun Architects, İtalya merkezli ilaç firması Recordati’nin Türkiye’deki genel müdürlük ofisinde mekan genelinde kullandığı şeffaf bölücüler, açık tonlarda boyanan duvarlar, cam kenarlarına konumlandırılan çalışma alanları ile ferah bir mekan kurgularken ofis düzeni dışında açık çalışma mekanları da tasarlayarak çalışanlara monotonluktan uzak özgür bir ortam sunuyor.
Boytorun Architects, Maslak Building Office binasında iki kata yayılan ve 1500 m2’lik alana sahip Recordati Ofisi’inde genel kurgunun merkezinde çekirdek, WC, IT gibi birimleri, cephede ise ofis alanlarını konumlandırmış. Yönetici odaları ve toplantı odalarında şeffaf bölücülerin kullanılmasının yanı sıra ofis düzeneğindeki çalışma alanlarıyla birlikte açık çalışma alanlarına da yer verilmesi ile Recordati Ofisi’ne ferahlık kazandırılmış. Modern ve esnek bir tasarıma sahip olan projede yer yer firmanın kurumsal renginin kullanılmasıyla etkileyici spotlar oluşturulmuş.
Binanın saydam cephesini pekiştirecek şekilde kullanılan açık renk duvar boyaları ile çalışanların güneş ışığından tam verimle yararlandığı Recordati Ofisi’nde, şeffaf bölücüler, üzerlerinde yer alan ve molekül dizilimini anımsatan folyo kaplamalar sayesinde monotonluktan uzaklaştırılmış.
Mobilyalarda kullanılan kumtaşı rengiyle mekanı boğmadan, tüm öğelerle uyumlu bir görünüm oluşturulması amaçlanmış. Toplantı odalarında yer verilen kayar katlanır paneller fonksiyonel kullanım ve estetik bir görünüm sunarken, siyah rengin ve ahşap malzemenin daha yoğun kullanımıyla birlikte yönetici odalarının çalışma alanlarından farkı öne çıkarılmış. Firmanın kurumsal rengi olan kırmızıyı girişteki karşılama alanı, dolap aralarındaki sedirler, doğrama üzerindeki folyolar gibi farklı noktalarda ön plana çıkararak ofise hareket kazandıran Boytorun Architects, tasarımıyla bir kristali andıran resepsiyon bankosunu etkileyici bir karşılama noktası haline getirmiş. Tavanda ve yer yer dolaplarda kullanılan ahşap latalar ile de mekanda sıcak bir atmosfer yaratılmış.
Tavanda farklı malzemeler ve ahşap latalar arasına armatürlerin yerleşimiyle monotonluk kırılırken, merdiven kovası üzerinde yer alan ve verimli bir aydınlatma sağlaması amaçlanan özel tasarım armatür ile sirkülasyon alanlarından fark edilen çarpıcı bir nokta oluşturulmuş. Boytorun Architects, zeminde doğal görünümlü malzemeler kullanmayı tercih ederek dizilim şekilleriyle şık bir görünüm elde edilmesini ve akışkanlık yaratılmasını hedeflerken, ofis ve ortak alanları ise gerek döşemeyle gerek tavanla birbirinden ayırarak ofisin mekansal olarak tanımlı olmasını sağlamış.
Recordati Ofisi’nde çalışan yaklaşık 100 kişinin rahatlaması için oluşturulan dinlenme alanları, tek bir noktayla sınırlı bırakılmak yerine ofis içerisine dağıtılarak çok daha dinamik ve etkileşime açık sosyal alanlar kurgulanmış. Koridor boyunca dizilen dolaplar arasındaki monotonluğu kırmak adına keçe kaplı sedirler oluşturularak aynı zamanda keyifli dinlenme alanları da yaratılmış.
İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.