Zikzak Grup Öğretmen Gelişim Merkezi’nde Yazar Dilge Güney’in “Annemin Çocukluğu Nerede?” adlı kitabıyla ilgili düzenlenen etkinlikte, kitabın yazarından çizerine, yayıncısından kukla tasarımcısına kadar tüm emek verenler buluşarak yaratıcılık odaklı deneyimlerini paylaştılar.
12 Nisan 2017 tarihinde, Karşıyaka’da bulunan Zikzak Grup Öğretmen Gelişim Merkezi’ndeki yedinci öğretmen buluşmasında gerçekleştirilen etkinliğe, çocuk kitapları yazarı Dilge Güney, çizer Berna Erözkan Akan, kitabın yayıncısı Yakın Kitabevi kurucularından Levent Salıcı ve kukla sanatçısı Suat Ünverdi katıldı. Öğretmen Gelişim Merkezi’nin Nisan ayını kapsayan “iletişim” temalı eğitim programının bir parçasını oluşturan etkinlikte, kültürel iletişimin önemli bir aracı olarak kitabın yaratım süreçleri hakkında etkileşimli paylaşımlar gerçekleştirilerek, aile içi iletişim ve kuşaklar arası etkileşim süreçlerini konu edinen “Annemin Çocukluğu Nerede?” kitabı çeşitli boyutları ile değerlendirildi. Etkinlik kapsamında, kukla sanatçısı Suat Ünverdi tarafından bu kitap için özel olarak tasarlanan kukla tiyatrosu da sergilendi.
Henüz yeni yayınlanmış olmasına rağmen özgün içeriği ve kurgusu ile çocuklar ve aileler tarafından ilgiyle karşılanan bu kitabın yaratıcılarını öğretmenlerle etkileşimli bir süreçte buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten Zikzak Grup yöneticisi Nurdan Ellez, “okuma kültürünü aşılamada büyük rolü olan öğretmenlerimizi; çocuklarla tanıştıracakları kitapları seçerken, o kitapların mesajlarını, duygularını yazar, çizerlerin ağzından dinleyecekleri bir ortamda buluşturmaktan çok heyecan duyuyoruz. Zikzak Grup’ta kitapları içlerinde hazine saklı birer kaynak olarak ele alıyoruz. Bu hazinelerin kapısını çocuklarımıza açmayı, onların bu kocaman ve karmaşık dünyayı anlamasında deneyimlerin doğru aktarıldığı birer iletişim aracı haline dönüşmelerini önemsiyoruz” dedi.
Kuruluşundan bugüne çocukların okul/ders dışı zamanlarını kaliteli ve eğlenceli öğrenme deneyimleri yaşayacakları ortam ve süreçlerle buluşturan Zikzak Grup, öğrencilere yönelik Hayal Bilgisi Atölyeleri’nden, Öğretmen Gelişim Merkezi’ne, okullara yönelik kurumsal danışmanlık hizmetlerini içeren “Assistera” projelerine değin tüm süreçlerde edindiği bilgi ve deneyimleri, “kitap odaklı yaratıcı etkinlik tasarım ve uygulamaları” ile bütünleştirerek yazarlar, kitaplar ve okurlar arasında etkileşimli köprüler kuruyor.
İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.